Minun kokonaisuuteni

Millainen kokonaisuus on minun takanani?

Olen saanut elää ja kokea mahtavia asioita. Oma maailmankatsomukseni usein palaa siihen, että asiat ja ihmiset tulevat elämäämme syystä. Meillä on mahdollisuus oppia elämässämme tapahtuvista asioista ja kanssaeläjistä. Usein tapahtumat, ihmiset sekä luonto ympärillämme toimivat ajatukseni mukaan peilinä itsellemme. Ne opettavat millainen kokonaisuus minä olen nyt ja millaiseksi haluan tulla. Millaiset ovat rajani ja millaisia ihmisiä vedän puoleeni. Mitä haluan elämässäni muuttaa ja mitä haluan tuoda arkeeni lisää.

Terapeutti Kouvola

Olen syntynyt yrittäjäperheeseen, joten työteliäs arki, vastuun ottaminen sekä päätöksien tekeminen on tullut osaksi minua jo nuorena. Olen valmistunut liikkeen johdollisilta koulutuslinjoilta ja  kasvanut keskellä ravintola-alan muuttuvaa maailmaa, jossa olen saanut oppia erilaisia työtehtäviä ja luonut urani aloittaen siivousapulaisena ja lopulta nousten ravintolatoimenjohtajaksi.  Nämä vuodet ravintola-alalla ja omassa elämässäni opettivat paljon ihmissuhteista, ihmisten kanssa työskentelemisestä, ryhmädynamiikasta sekä vuorovaikuttamisesta.

Olen saanut nähdä terveitä ja epäterveitä ihmissuhteita. Nähdä ja kokea henkistä sekä fyysistä väkivaltaa. Olen saanut korvaamattoman etuoikeuden oppia ja ymmärtää alkoholismia, mielenterveysongelmia, masennusta, uupumusta, tunteiden valtavaa kirjoa sekä oman sisäisen voiman löytymistä, eheytymistä.

Kokonaisuuteni yksi iso osa-alue on suhde eläimiin ja luontoon. Yli 20 vuotta arkipäiviini kuuluivat hevoset, ratsastaminen ja sanattoman viestinnän ymmärtäminen. Yksi tulokulma siihen, miksi teen tätä työtä, on hyvin kehittynyt ymmärrys- ja havainnointikyky ihmisten sekä eläinten sanattomasta viestinnästä. Toisen kehon liikkeiden näkeminen ja aistiminen sekä jännitteiden purkaminen avustaen liikkeen, kosketuksen tai äänen avulla on minulle ominaista. Kuinka usein oleellista ei ole ne asiat, joita kuulemme puhuttaessa tai näemme tapahtuvan. Vaan asiat, jotka jätetään sanomatta ja jotka ovat tapahtumien taustalla.

Olen aina halunnut ymmärtää itseäni kokonaisvaltaisesti, kuten myös muita elämäni ihmisiä, menneisyyttäni sekä kehon ja mielen yhteyttä. Yksi tulokulma ymmärrykeen on ollut jooga, joka on auttanut minua tuomaan konkreettisiksi teoiksi arkeeni tiedon, jota olen haalinut oppikirjoista, eri alojen opettajilta, mentoreilta, oppilaitoksista sekä elämäni ihmisiltä. Oman kokonaisuuteni tasapainoisuus, lämpö ja hyvinvointi on rakennettu joogaten; liikkeen ja mielen avulla.

Life Coach Kouvola

Eläimien ja elämäni ihmisten kautta olen oppinut sen, että minun kokonaisuuteni on riittävä. Minä riitän. Ei tarvitse olla täydellinen, vaan riittävän hyvä kokonaisuus. Kun tulet sinuksi itsesi kanssa, huomaat että sinäkin riität.