Minun kokonaisuuteni

Millainen kokonaisuus on minun takanani? Asioita minusta, joita ei voi unohtaa matkalla, kun minä tulin sinuksi itseni kanssa:

Olen saanut elää ja kokea mahtavia asioita. Oma maailmankatsomukseni usein palaa siihen, että asiat ja ihmiset tulevat elämäämme syystä. Meillä on mahdollisuus oppia elämässämme tapahtuvista asioista ja kanssaeläjistä. Usein tapahtumat, ihmiset sekä luonto ympärillämme toimivat ajatukseni mukaan peilinä itsellemme. Ne opettavat millainen kokonaisuus minä olen nyt ja millaiseksi haluan tulla. Millaiset ovat rajani ja millaisia ihmisiä vedän puoleeni. Mitä haluan elämässäni muuttaa ja mitä haluan tuoda arkeeni lisää.

Kuitenkin, merkityksellisin "korkeakoulu" elämässäni on ollut harrastukseni eläinten parissa. Minun kokonaisuuteni yksi iso osa-alue on suhde eläimiin ja luontoon. Yli 20 vuotta arkipäiviini kuuluivat hevoset, ratsastaminen ja sanattoman viestinnän ymmärtäminen. Yksi tulokulma siihen, miksi teen tätä työtä, on hyvin kehittynyt ymmärrys- ja havainnointikyky ihmisten sekä eläinten sanattomasta viestinnästä. Kehon liikkeiden tunteminen ja näkeminen sekä jännitteiden purkaminen liikkeen, kosketuksen tai äänen avulla on minulle ominaista. Ymmärrys pelosta, ihmisen ja eläimen alkukantaisista ominaisuuksista ja kuinka ne tulevat läsnäoleviksi tämän hetken maailmassa. Kuinka usein oleellista ei ole ne asiat, joita kuulemme puhuttaessa tai näemme tapahtuvan. Vaan asiat, jotka jätetään sanomatta ja jotka ovat tapahtumien taustalla.

Vuonna 2013 löysin ystäväni kautta joogan, josta on kasvanut iso osa minun kokonaisuuttani. Jooga on auttanut minua tuomaan konkreettisiksi teoiksi arkeeni tiedon, jota olen haalinut kirjoista, opettajilta, mentoreilta, oppilaitoksista sekä elämäni ihmisiltä. Oman kokonaisuuteni tasapainoisuus, lämpö ja hyvinvointi on rakennettu joogaten, liikkeen avulla. Omakohtaiseen kokemukseen perustuen, uskon kehon ja mielen saumattomaan yhteistyöhön kun lähdetään rakentamaan ihmiselle hyvinvoivaa kokonaisuutta.

Olen syntynyt yrittäjäperheeseen, joten työteliäs arki, vastuun ottaminen sekä päätöksien tekeminen on tullut osaksi minua jo nuorena. Olen kasvanut keskellä ravintola-alan muuttuvaa maailmaa, jossa olen saanut oppia erilaisia työtehtäviä ja luonut urani aloittaen siivousapulaisena ja lopulta nousten ravintolatoimenjohtajaksi. Nämä vuodet ravintola-alalla ja omassa elämässäni ovat opettaneet paljon ihmissuhteista, ihmisten kanssa työskentelemisestä, ryhmädynamiikasta sekä vuorovaikuttamisesta. Olen saanut nähdä terveitä ja epäterveitä ihmissuhteita. Nähdä ja kokea henkistä sekä fyysistä väkivaltaa. Olen saanut korvaamattoman etuoikeuden oppia ja ymmärtää alkoholismia, mielenterveysongelmia, masennusta, uupumusta, tunteiden valtavaa kirjoa sekä oman sisäisen voiman löytymistä, eheytymistä.

Elämää käsitellessäni olen istunut lukemattomia tunteja erilaisissa terapia- ja mentorointi kokonaisuuksissa. Olen aina halunnut ymmärtää itseäni kokonaisvaltaisesti, kuten myös muita elämäni ihmisiä, menneisyyttäni sekä kehon ja mielen yhteyttä. 

Tämän lisäksi ympärilläni on onnekseni ihmisiä, joiden mieli toimii eri tavoin kuin omani. Osa ihmisistä on ollut mukana elämässäni tietyn ajanjakson ja toiset taas kulkeneet rinnallani jo pidempään. Kaikki heistä ovat kuitenkin vastanneet tarpeisiini ja täten toimineet rehellisenä peilinä itselleni. 

Eläimien ja elämäni ihmisten kautta olen oppinut sen, että minun kokonaisuuteni on riittävä. Minä riitän. Ei tarvitse olla täydellinen, vaan riittävän hyvä kokonaisuus. Kun tulet sinuksi itsesi kanssa, huomaat että sinäkin riität. 

© 2020 Sinuksi